Thursday, March 30, 2006


Referat af det første møde i Emergency Room

I tilknytning til udstillingen Time, der vises i Kunsthallen Nikolaj fra d. 7. april til 5. juni, lanceres kunstprojektet Emergency Room i Tårnet, hvor kunsten deltager i aktuelle samfundsmæssige debatter i samme tempo som medierne. Her har kunstnere med 24 timers varsel mulighed for at skabe værker, der diskuterer dugfriske informationer fra nyhedsstrømmen.

Projektet er blot begyndelsen på en langvarig og omfattende kunstnerisk proces af skiftende udstillinger, der tager afsæt i forskellige kunstneres umiddelbare reaktioner på dagsaktuelle nyheder fra mediernes hastigt cirkulerende billede og informationsstrøm. De udstillede værker vil visualisere refleksioner over vidt forskellige tematikker, men fælles for dem alle er at de får en flygtig karakter og at de derfor dokumenteres løbende via fotografi og video mens processen udfolder sig og rent fysisk flytter fra sted til sted, bl.a. i Berlin til oktober, hver gang i en ny form.

Elve interesserede kunstnere mødte op til det første orienterende møde, der fandt sted i Kunsthallen Nikolaj d. 29. marts. Mødet handlede primært om information om og diskussion af konceptet bag Emergency Room samt de praktiske muligheder så som opsætning af værkerne hver dag kl. 12. Nogle af kunstnerne var en smule bekymret over eventuelle praktiske problemer så som arbejdsro, tekniske forhindringer og planlægning af hvem der skal udstille hvornår. Frank Franzen tog det overordnede ansvar for at løse evt. praktiske problemer og var optimistisk mht. de skiftende forløb og deres uforudsigelige karakter. Med bred enighed blandt de fremmødte kunstnere og arrangørerne, Colonel og Frank Franzen, blev det vedtaget at de enkelte kunstneriske udsagn som udstilles skal være baseret på spontanitet og aktualitet. Spontanitet forstået som umiddelbare visuelle reaktioner på nyhedsstrømmen efter først til mølle princippet. Aktualitet i den forstand at det tema eller den debat som den enkelte kunstner vælger at sætte fokus på skal være behandlet i nyhedsstrømmen samme dag som værket udstilles eller en dag før.
Mødet sluttede af med at Colonel spurgte hver enkelt kunstner om hvor ofte de forestiller sig at udnytte dette space to react, som Emergency Room åbner op for, og svarene spændte fra en enkelgang til hverdag afhængig af temperament og antallet af relevante temaer, der dukker op i medierne i forhold til personlige præferencer, hvilket kun tiden vil vise.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home