Saturday, April 15, 2006



Fredag d. 7. april
Emergency Room blev ”indviet” af Thorgej Steen Hansen og Sergej Sviatchenko. Colonel udtrykte stor begejstring for de fremmødte kunstneres engagement og fremhævede af vi var vidner til et historisk moment. Thorgej Steen Hansen rettede en skarp kritik mod den fremmefjendtlige tendens overfor dansker med anden etnisk baggrund og alliancen mellem USA og Danmark i kampen mod terrorismen, i et kunstnerisk udsagn, der bestod af tegneserier, aviser, tekst og en colaflaske med et påklistret Dannebrog. Sergej Sviatchenko udstillede med en dobbeltside fra Politikens kultursektion, hvorpå han med sort maling havde skrevet ”Everything goes right" på den ene side og "and left if you want it" på den anden. Avissiden var forsynet med et stykke hvidt papir i midten, således at man skulle bladre for at se budskabet i sin helhed. Colonel var i tvivl om værket kunne betegnes som værende en dagsaktuel kommentar. Frank Franzen mente at det var et finurlig og yders tankevækkende værk, der opfordrede til at man som medieforbruger, læser og beskuer skulle forholde sig kritisk til nyhedsstrømmen og være bevidst om nødvendigheden af at frasortere skidt fra kanel, når man til dagligt konfronteres med mediernes forførende billede og - tekst bombardement. Frank Franzen påpegede også at værkets budskab har en tidsmæssig rækkevidde, der ikke blot begrænser sig til de 24 timer, som værket blev vist i og at dette blot var en styrke ved Sergejs kunstneriske udsagn. Colonel benyttede lejligheden til at understrege aktualitet som den bærende drivkræft for konceptet bag Emergency Room.

Mandag d. 10. og 11. april
Der var ingen kunstneriske kommentarer på temaer eller debatter i mediernes nyhedsstrøm, men en del udstillingsbesøgende kiggede ind og læste Emergency Rooms manifest eller blev orienteret om konceptet af mig.

Ovenstående dokumentation er baseret på direkte observationer af hændelserne i Emergency Room med udgangspunkt i mine egne fortolkninger af stemningen, samtalerne og diskussionerne, dog med vægt på mest mulig objektivitet. Beskrivelsen af udsagnene er derfor dels præget af at dokumentationen er foregået dage efter den egentlige begivenhed fandt sted og dels forankret i bestræbelsen på at nedfælde hovedpointerne mht. den diskussion, der fandt sted omkring Sergejs værk mellem Colonel og Frank Franzen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home