Tuesday, May 16, 2006

RETARD
De udstillede kunstneriske udsagn, som i overensstemmelse med Emergency Rooms manifest kommenterer aktuelle temaer og debatter i samtidens nyhedsstrøm, er opdelt i to adskilte kategorier: på den hvide scene vises aktuelle værker, som inkarnerer bevægelse, forandring, aktivitet og liv, mens værkerne på væggen til højre for indgangen er levn fra de fortidige begivenheder, som har fundet sted på den hvide scene. De visuelle udsagn, som befinder sig på væggen og i området omkring det, udgør tilsammen et arkiv, der bærer navnet RETARD.
RETARD er et kadaver: en støvet ophobning af gårsdagens visuelle spor, der inkarnerer død og stilstand, entropi og anakronisme.

RETARD angiver, i både form og koncept, en kritisk refleksion over begrebet samtidskunst, idet arkivet bevarer kunstneriske udsagn fra i går og visualiserer således en forsinket kakofoni af fortidens ekko, der fastholdes og vedvarer i nuet. Den hvide scene er i kontrast til RETARD en vital krop, der fungerer som et middel til at ændre den nuværende politiske tilstand i samfundet. Scenen symboliserer en potentiel transformationsproces og den forbliver tom i tilfælde af, at ingen af de enogtyve inviterede kunstnere ønsker at udtrykke sig om deres syn på aktuelle debatter i mediernes nyhedsstrøm den pågældende dag.


www.emergencyrooms.org

0 Comments:

Post a Comment

<< Home